Jūsų pirkinių krepšelyje nėra prekių.

Club5

Vasariškų salotų receptai

Vasara – tai ne tik atostogos, nuotykiai, bet ir alinantis karštis. Ką geriausia valgyti tokiu metu? Norime jums pasiūlyti greitai paruošiamų gardžių salotų, atgaivinsiančias bei pamaitinsiančias jūsų kūną karštą vasaros dieną.  

8 gardžių ir gaivių salotų receptai

Greitai prasidėsianti vasara – tai ne tik atostogos, nuotykiai, bet ir alinantis karštis. Ką geriausia valgyti tokiu metu? Norime jums pasiūlyti greitai paruošiamų gardžių salotų, atgaivinsiančias bei pamaitinsiančias jūsų kūną karštą vasaros dieną.

Šį kartą pristatome Livingstono receptus: daugybė įvairių rūšių daržovių bei kiek neįprasti, bet labai tinkantys, salotų padažai. Gero apetito!

1.Livingstono pupelių salotos

4-6 porcijoms reikės:

  •  800 g tamsių virtų arba didelių pupų
  • 2 plonų saliero gabalėlių
  • 2 nuluptų ir kubeliais supjaustytų avokadų
  • 1 išvalytos ir supjaustytos raudonos arba žalios paprikos
  • 1 vidutinio dydžio plonai pjaustyto raudonojo svogūno
  • 400 ml papajos ir mango užpilo
  • 100 ml alyvuogių aliejaus

Paruošimas:

  1. Dideliame salotų dubenyje sumaišykite visus ingredientus.
  2. Salotas palaikykite kambario temperatūroje 1,5 valandos.

2. Keturių pupelių rūšių mišrainė

4 porcijoms reikės:

  • 400 g virtų pupelių
  • 400 g didelių pupų
  • 400 g virtų avinžirnių
  • 100 g šviežių arba šaldytų žirnių
  • 250 g smulkintų petražolių
  • 6 nedidelių plonai supjaustytų svogūnų
  • 2 skiltelių smulkinto česnako
  • 200 ml citrinų sulčių mišrainės užpilui

Paruošimas:

  1. Žirnius apvirkite.
  2. Sumaišykite visų rūšių pupeles ir ten pat suberkite smulkintas petražoles, svogūnus bei česnakus.
  3. Salotas apipilkite citrinos užpilu ir viską gerai išmaišykite.
  4. Prieš patiekdami salotas palaikykite bent dvi minutes.

3. Kynvos ir burokėlių salotos

4-6 porcijoms reikės:

  • 400 ml vandens
  • 2 arbatiniai šaukštelių druskos
  • 200 g kynvos
  • 3 valgomųjų šaukštų šviežiai spaustų apelsinų sulčių
  • 100 ml alyvuogių aliejaus
  • 0,5 valgomojo šaukšto maltų juodųjų pipirų
  • 50 g razinų
  • 3 virtų kubeliais pjaustytų burokėlių
  • 4 nedidelių pjaustytų svogūnėlių (askaloninių česnakų)
  • 1 gabalėlio plonai pjaustyto saliero
  • 1 valgomojo šaukšto šviežios smulkintos pipirmėtės
  • 0,5 kg špinatų

Paruošimas:

  1. Nuplaukite špinatus.
  2. Į verdantį pasūdytą vandenį sudėkite kynvą ir virkite apie 10 minučių (stebėkite, kad ji nepervirtų).
  3. Atskirame puodelyje sumaišykite šviežiai spaustas apelsinų sultis su druska ir pipirais.
  4. Į dubenį sudėkite kynvą, razinas, burokėlius, svogūnėlius, salierus, pipirmėtes ir viską gerai išmaišykite.
  5. Salotas pagardinkite apelsinų sulčių užpilu.
  6. Salotas palikite 20 minučių.
  7. Lėkštėse išdėliokite špinatus ir ant jų dėkite salotas.

4. Artišokų ir makaronų mišrainė

6 porcijoms reikės:

  • 500 g makaronų
  • 200 g konservuotų artišokų
  • 150 g supjaustytų svogūnų
  • 200 g padalytų pusiau vyšninių pomidorų
  • 1 šaukšto smulkintų petražolių
  • 1 šaukšto smulkintų šviežių baziliko lapelių
  • 2 arbatinių šaukštelių maltų juodųjų pipirų

Paruošimas:

  1. Į pasūdytą verdantį vandenį sudėkite makaronus.
  2. Išvirtus makaronus nusausinkite ir sudėkite į didelį dubenį.
  3. Į tą patį dubenį sudėkite likusius ingredientus, išskyrus prieskonius.
  4. Mišrainę palikite šaldytuve bent porai valandų. Geriausia būtų palaikyti per naktį.
  5. Prieš patiekdami suberkite prieskonius.

5. Sodo salotos

4 porcijoms reikės:

  • 1 salotų gūžės
  • 200 g virtų pupelių, didžiųjų pupų, žirnių arba avinžirnių
  • 8 kubeliais arba griežinėliais pjaustytų pomidorų
  • 1 mažos žalios pjaustytos cukinijos
  • 1 plonais žiedeliais pjaustytos morkos
  • 50 g saulėgrąžų sėklų
  • 50 g moliūgų sėklų
  • 100 ml žaliojo užpilo

Paruošimas:

  1. Daržoves sumaišykite su sėklomis.
  2. Užpylę žaliuoju padažu nedelsiant patiekite.

6. Valdorfo salotos

4 porcijoms reikės:

  • 100 ml majonezo be kiaušinių
  • 2 šaukštų šviežiai spaustų citrinų sulčių
  • 1 arbatinio šaukštelio garstyčių
  • 2 didelių raudonų obuolių
  • 200 g kubeliais pjaustytų salierų
  • 200 g besėklių vynuogių
  • 100 g smulkintų pakepintų graikinių riešutų
  • 1 salotų gūžės

Paruošimas:

  1. Majonezą sumaišykite su cirtinų sultimis ir garstyčiomis.
  2. Obuolius nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
  3. Į atskirą dubenį sudėkite obuolius, graikinius riešutus, salierą bei vyguones ir viską gerai sumaišykite.
  4. Salotas apipilkite paruoštu padažu.
  5. Lėkštėse išdėliokite salotų sapus ir į vidurį dėkite pagamintą mišrainę.

7. Grūdų ir avokado salotos

4 porcijoms reikės:

  • 1 gūžės salotų
  • 4 pjaustytų besėklių pomidorų
  • 1 nedidelio nulupto ir kubeliais arba griežinėliais pjaustyto avokado.
  • 1 kukurūzo
  • 0,5 griežinėliais pjaustyto raudonojo svogūno
  • 200 g sojos sūrio
  • 120 g kukurūzų dribsnių
  • 100 ml majonezo be kiaušinių
  • 200 ml meksikietiško padažo

Paruošimas:

  1. Nuplautas salotas, sudėkite jas į dubenį ir apibarstykite kukurūzų dribsniais bei smulkintu sojų sūriu.
  2. Atskirame inde majonezą sumaišykite su meksikietišku padažu.
  3. Salotas apipilkite pagamintu padažu ir išmaišykite.

8. Salotos su saulėgrąžomis

4 porcijoms reikės:

  • 400 g saulėgrąžų sėklų
  • 400 ml pjaustytų morkų
  • 200 g salierų griežinėlių
  • 200 ml pomidorų padažo

Paruošimas:

  1. Stikliniame dubenyje sumaišykite saulėgrąžas, morkas ir salierus.
  2. Prieš patiekdami salotas, apipilkite jas pomidorų padažu.
  3. Patiekite iš karto.